(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Reanimatsion kasalliklarni alohida parvarish qilish muhim va murakkab jarayon bo‘lib, bu sohada mutaxassislar va tibbiyot xodimlarining tajribasi, bilimlari va ehtiyotkorligi katta ahamiyatga ega. Reanimatsiya, ya’ni hayotni saqlab qolish jarayoni, og‘ir kasalliklar, jarohatlar yoki boshqa sabablar tufayli hayot xavfida bo‘lgan bemorlarni qutqarish uchun mo‘ljallangan. Bu jarayonda bemorning holatini doimiy ravishda kuzatish, zaruriy tibbiy yordamni ko‘rsatish va reanimatsion choralarni amalga oshirish zarur.