(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Harakatlar inson hayotining ajralmas qismi bo‘lib, ular bizning kundalik faoliyatimizda, sportda va umumiy salomatligimizda muhim rol o‘ynaydi. Harakatlarning amalga oshirilishi mushaklarning faoliyatiga bog‘liqdir. Mushaklar, o‘z navbatida, ikki asosiy jarayonda faoliyat ko‘rsatadi: aktiv va passiv qisqarish. Ushbu jarayonlar mushaklarning harakatga tayyorligini, kuchini va elastikligini belgilaydi.