(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Zamonaviy fizika ta’limi yangi metodlar va texnologiyalarni o‘z ichiga olgan bo‘lib, ayniqsa molekulyar fizika kabi murakkab bo’limlar mavzularini tushuntirishda raqamli texnologiyalarning o‘rni beqiyosdir. “Issiqlikning mexanikaviy ishga aylanishi” mavzusi talabalarda termodinamik jarayonlar, energiyaning aylanishi va Karno sikli kabi tushunchalarni shakllantirish uchun muhim bosqich hisoblanadi. Ushbu mavzuni raqamli texnologiyalar asosida o‘rgatish o‘quvchilarning mavzuni chuqur va aniq tushunishlariga yordam beradi. Molekulyar fizika mavzularining murakkab grafigi, formulalari va tasavvur qilish qiyin bo‘lgan jarayonlari raqamli vositalar orqali ancha soddalashtiriladi. Masalan, Karno siklini PhET platformasidagi interaktiv simulyatsiyalar yordamida tasvirlash, talabaning nazariy bilimini vizual asos bilan mustahkamlash imkonini beradi.