(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur maqolada oshqozon-ichak kasalliklarining keng tarqalgan turlari, ularning asosiy sabablari va davolashda xalq tabobatida ishlatiladigan shifobaxsh o‘simliklar haqida ma’lumot berilgan. An’anaviy tibbiyotda keng qo‘llaniladigan romashka, zig‘ir urug‘i, yalpiz, ajriq, zanjabil, dolchin kabi o‘simliklarning oshqozon-ichak faoliyatiga ijobiy ta’siri ilmiy asosda bayon etilgan. Shuningdek, maqolada ushbu o‘simliklarning tayyorlash usullari va ehtiyot choralari haqida tavsiyalar beriladi.