(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Maqolada terminologiyada ko‘pma’nolilik va omonimiya hodisalari tahlil qilinadi. Terminlarning metaforik va metonimik shakllanishi, giponimik ko‘pma’nolilik, yashirin (implitsit) ko‘pma’nolilik masalalari misollar bilan yoritilgan. Tadqiqot milliy terminologiyalar orasidagi semantik tafovutlarga ham e’tibor qaratadi.