(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Мақолада коррупция атамасининг ўзбек тилининг изоҳли ҳамда юридик луғатларида келтирилган этимологик маъноси таҳлил қилинган. Шу билан бирга мутафаккир, файласуф олимларнинг коррупцияга доир фикрлари, халқаро даражадаги ва миллий қонунчилик ҳужжатлари, юридик адабиётлар, тадқиқот ишларидаги тушунчалар таҳлили асосида коррупция атамасига муаллифлик таърифи ишлаб чиқилган. Ички ишлар органлари тезкор бўлинмаларининг коррупцияга қарши курашиш фаолиятини сифат жиҳатдан яхшилашга қаратилган таклифлар ишлаб чиқиш мақсадида коррупциянинг генезиси ўрганилиб, унинг шаклланиш ва ривожланиш тарихи тадқиқ этилган.