(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqolada turkiy va qoraqalpoq tillaridagi tabu va evfemizmlarning o‘rganilgan holati muhokama qilinadi. Tabu va evfemizmlar ikkovi ham bir-biriga yaqin so‘zlar guruhini tashkil etadi. Shuning uchun ham bu tabu va evfemizmlarni bir-biridan ajratib bo‘lmaydi. Ular ikkovi bir-birini to‘ldiradi. Shuning uchun maqolada tabu va evfemizmlarning turkiy va qoraqalpoq tillarida sematik gruhlarin o‘rganishi keng tarzda muhokama qilinadi.