(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqola Finlandiya Respublikasida ijtimoiy adolat prinsipining konstitutsiyaviy-huquqiy asoslarini va amaliy ta’minlanishini tahlil qiladi. Tadqiqot IMRAD (Introduction, Methods, Results, Analysis, Discussion) formatida amalga oshirilgan bo‘lib, Finlandiya konstitutsiyasi va ijtimoiy siyosatining ijtimoiy adolat prinsipini qanday ta’minlashini ko‘rsatadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, Finlandiya ijtimoiy-demokratik model orqali yuqori darajadagi ijtimoiy tenglik va adolatni ta’minlashga muvaffaq bo‘lgan.