(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida jamoaviy boshqarish tashkilotlari davlat boshqaruvi tizimining muhim tarkibiy qismi sifatida zamonaviy jamiyatning ijtimoiy va huquqiy rivojlanishida alohida o‘rin tutadi. Ushbu tashkilotlar davlat organlari va fuqarolar o‘rtasida ko‘prik vazifasini bajarib, o‘zini o‘zi boshqarish prinsiplarini amalga oshirish, fuqarolar, ayniqsa mualliflar va huquq egalarining huquqlari va erkinliklarini ta’minlash hamda davlat siyosatini samarali yuritishda muhim rol o‘ynaydi. O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi va milliy qonunchilikka asoslangan holda tashkil etilgan bu institutlar mustaqillik, shaffoflik va jamoatchilik ishtirokini ta’minlash orqali demokratik boshqaruvni mustahkamlashga xizmat qiladi. Ushbu maqola jamoaviy boshqarish tashkilotlarining huquqiy maqomi, funksiyalari va vazifalarini tahlil qilish bilan birga, ularning O‘zbekistonning boshqaruv tizimidagi o‘rni va ahamiyatini kengroq yoritishga qaratilgan.