(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda nutqiy savodxonlikni rivojlantirishning nazariy asoslari va amaliy usullari yoritilgan. Nutqiy savodxonlikning tarkibiy qismlari – fonetik, leksik, grammatik, uslubiy va imlo ko‘nikmalari mazmunan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarda adabiy til me’yorlariga rioya qilish, mantiqli va ravon nutq tuzish ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi.