(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqolada Xiva xonligining XIX-asr oxiri va XX-asr boshida ijtimoiy -iqtisodiy hayoti,xonlikning ushbu davrdagi soʻnggi hukmdorlari va ularning islohotlari, xonlikda qishloq xoʻjaligi,yer egaligi, hunarmandchilik va Rossiya imperiyasi sanoatining taʼsiri natijasida Xivada sanoat zavodlarini tashkil etilishi kabi masalalar yorotib beriladi.