(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu tezisda inklyuziv ta’lim sharoitida o‘qituvchilarning psixologik tayyorgarligi ta’lim sifatini belgilovchi eng muhim omillardan biri hisoblanadi. O‘qituvchilarning nogironligi yoki maxsus ehtiyoji bo‘lgan bolalar bilan ishlashda duch keladigan psixologik bosim, stress va kommunikativ to‘siqlar ularning faoliyat samaradorligini pasaytirishi mumkin. Shu bois, zamonaviy pedagogika oldida turgan dolzarb vazifa o‘qituvchilarning ruhiy barqarorligini mustahkamlash, ularda bag‘rikenglik, empatiya, tolerantlik va ijtimoiy moslashuvchanlikni rivojlantirishdir. Mazkur maqolada o‘qituvchilarning inklyuziv ta’limga psixologik tayyorgarligini shakllantirishdagi asosiy muammolar, ularni yengib o‘tish yo‘llari hamda amaliy tavsiyalar yoritilgan.