(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur maqolada yashil suv o‘tlar (Chlorophyta) ning biologik tuzilishi, morfologik xilma-xilligi, hayot aylanishi hamda ularning ekologik va xo‘jalik ahamiyati yoritilgan. Yashil suv o‘tlar suv ekotizimlarining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, ular fotosintez jarayoni orqali kislorod ishlab chiqaradi va suv havzalarining biologik muvozanatini ta’minlaydi. Shuningdek, maqolada yashil suv o‘tlarning biotexnologiya, oziq-ovqat sanoati va ekologik monitoringdagi amaliy qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilingan. Ularning o‘rganilishi zamonaviy ilmiy-tadqiqot va ta’lim jarayonlarida muhim o‘rin tutadi.