(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu tezisda tasviriy san’at ta’limida ijodiy tafakkurni rivojlantirish masalalari pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Ijodiy faoliyat jarayonida o‘quvchilarning estetik didi, obrazli fikrlash qobiliyati va mustaqil qaror qabul qilish salohiyati shakllanishining muhim pedagogik omillari ochib beriladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim jarayonida interfaol metodlardan, muammoli ta’lim texnologiyalaridan va integratsion yondashuvlardan foydalanishning samaradorligi ilmiy asosda yoritiladi. Maqolada o‘qituvchi shaxsining yaratuvchanlik faoliyati o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini faollashtiruvchi yetakchi omil sifatida talqin qilinadi.