15-16 YOSHLI VOLEYBOLCHILARNI SPORT SEKSIYASI MASHG‘ULOTLARI ORQALI UMUMIY VA MAXSUS JISMONIY SIFATLARNI RIVOJLANTIRISH (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Maqolada 15-16 yoshli voleybolchi qizlarda umumiy jismoniy sifatlarni voleybol mashg‘ulotlari orqali rivojlantirish metodologiyasi muhokama qilinadi. Bu yoshda ishlab chiqilishi kerak bo'lgan asosiy jismoniy parametrlar, masalan, kuch, chidamlilik, tezlik, moslashuvchanlik va muvofiqlashtirish o'rganiladi. Ushbu sifatlarni oshirishga qaratilgan maxsus mashqlar va o'quv dasturlari, shuningdek, o'quv jarayonini tashkil etish bo'yicha tavsiyalar tavsiflanadi.