O‘ZGARMAS TOK MASHINASINING MAGNIT ZANJIRI VA YAKOR REAKTSIYASI (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
O‘zgarmas tok mashinalari— mexanik energiyani oʻzgarmas tok elektr energiyasiga (generator) yoki oʻzgarmas tok elektr energiyasini mexanik energiyaga (dvigatel) aylantirib beradigan elektr mashina bo‘lib hisoblanadi. Elektr mashinalar ham generator, ham dvigatel sifatida ishlashi mumkin bo‘lgan hollari ko‘rib chiqilgan.