“HOZIRGI KUNDA ENG KO’P QO’LLANILADIGAN ANTIBIOTIKLAR GURUHI:SEFALOSPORIN GURUHI AVLODLARI, TA’SIR MEXANIZMI, QO’LLANILISHI” MAVZUSIDA (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqola antibiotiklarning beta-laktam halqa saqlovchi turiga kiruchi sefalosporinlar haqida.Maqolaning sefalosporinlarning kimyoviy tuzilishi va uning ta‘sir mexanizmi bilan bog‘liqligi tushuntiriladi. Unda sefalosprorinlarning farmakodinamikasi va farmokokinetikasi kabi farmokologik xossalari, barcha turlarini, ularning bir biridan farqlarini va qo‘llanillishini nojo‘ya ta‘sirlarihaqida ma’lumotlar berilgan.