TUPROQNING MUZLASH MUAMMOSINI SONLI MODELLASHTIRISH (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2024)
Mazkur ishda tuproqning muzlashi jarayoni sonli modellashtirish usullari yordamida tahlil qilindi. Tuproqdagi issiqlik almashinuvi jarayoni faqat issiqlik o'tkazuvchanlik qonuniga asoslangan holda o‘rganildi. Modelda fazaviy o'tish chegaralari va Stefan muammosiga tegishli muammolar hisobga olindi. Ushbu tadqiqot natijalari tuproqning muzlashi bilan bog‘liq muammolarni tahlil qilishda qishloq xo‘jaligi, ekologiya va muhandislik sohalarida amaliy foydalanish uchun asos bo‘lib xizmat qiladi.