TABIIY DORIVOR LIMONNI XALQ OMMASIGA KENGROQ TA’VSIYA ETISH (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Bugungi kunda sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish va tabiiy mahsulotlardan foydalanish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Sun’iy qo‘shimchalar va kimyoviy moddalar bilan boyitilgan mahsulotlarning inson salomatligiga salbiy ta’siri ortib borayotgan bir paytda, tabiiy va dorivor xususiyatlarga ega bo‘lgan mahsulotlarga ehtiyoj oshmoqda.Limon o‘zining boy vitamin va minerallar tarkibi bilan immunitetni mustahkamlash, organizmni tozalash, moddalar almashinuvini yaxshilash hamda turli kasalliklarning oldini olishda muhim o‘rin tutadi.