MINTAQAVIY IQTISODIY RIVOJLANISH STRATEGIYALARI VA CHEKKA QISHLOQLARDA KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH USULLARI (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu mavzuda mintaqaviy iqtisodiy rivojlanish strategiyalarining chekka qishloq hududlarida kambag‘allikni qisqartirishdagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Chekka hududlarda kambag‘allikning asosiy omillari, mavjud resurslardan samarali foydalanish imkoniyatlari va iqtisodiy rivojlanishning ta'siri muhokama qilinadi. Davlat va jamoat tashkilotlari tomonidan amalga oshirilgan iqtisodiy dasturlar va strategiyalar, shuningdek, innovatsion texnologiyalar va ijtimoiy investitsiyalar yordamida kambag‘allikni qisqartirish usullari haqida ma'lumot beriladi. Chekka qishloqlarda kambag‘allikni kamaytirish bo‘yicha samarali usullarni ishlab chiqish va mintaqaviy iqtisodiy rivojlanish strategiyalarini takomillashtirishga yordam berishdir.