ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNING KOMMUNIKATIV MALAKALARINI SHAKLLANTIRISH (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Uz. Ushbu ilmiy maqolada eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning kommunikativ malakalarini shakllantirish masalalari muhokama qilinadi. Eshitishida muammolar bo‘lgan bolalar uchun nutq va muloqot jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklar, shuningdek, ularning ijtimoiy integratsiyasi, ta'limdagi muvaffaqiyati va jamiyatda o‘rni haqidagi masalalar keng yoritilgan. Kommunikativ malakalarni rivojlantirish bo‘yicha zamonaviy pedagogik metodlar va terapiya usullari keltiriladi. Tadqiqot natijalari eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning nutq va kommunikativ ko‘nikmalarini shakllantirishda samarali yondashuvlarni aniqlashga qaratilgan.