RUS VA O‘ZBEK TILLARIDA TIBBIY ATAMALARNI O‘ZLASHTIRISH VA KALKA QILISH: STRUKTUR-SEMANTIK JIHAT (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur maqolada rus va o‘zbek tillarida tibbiy atamalarning o‘zlashtirilishi va kalkalanishi masalalari struktur-semantik jihatdan tahlil qilinadi. Atamalarning shakllanish jarayoni, tarjima usullari hamda semantik mosligi yoritiladi. Shuningdek, ikki tilda tibbiy terminlarning qiyosiy tahlili orqali ularning fonetik, morfologik va semantik xususiyatlari ochib beriladi.