HUVAYDO DEVONLARINING BUXORO NUSXALARI HAQIDA (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqolada Huvaydo devonlarining Buxoro nusxalari haqida ma’lumot berilgan. “Huvaydo Chimyoniy” nomli Buxoro toshbosma nusxasining holati va undagi janrlar to‘g‘risida fikr yuritiladi. Devondagi she’rlariga nazar solinsa, ular tasavvufona, Ollohga hamd, payg‘ambarlarga na’t va insoniyat uchun foydali bo‘lgan didaktik g‘oyalarni ijodiy merosida davom ettirganligini ko‘rish mumkin. Uning tariqat yo‘lini tutishdan maqsadi, jannat umidi emas, balki izchil so‘fiylardek Olloh diydoriga vosil bo‘lish edi. Maqolada adib devonlari va ijodining mavzu doirasi ochib berilgan.