MEMORY: A POWERFUL WEAPON FOR PRESERVING THE PAST (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur mavzu inson xotirasining tarixni saqlab qolishdagi beqiyos ahamiyatini ochib beradi. Unda xotira nafaqat shaxsiy hayotdagi muhim voqealarni yodda saqlash vositasi, balki jamiyatning tarixiy, madaniy va ma’naviy merosini avloddan avlodga yetkazishda kuchli qurol ekani ta’kidlanadi. Shuningdek, insoniyat xotirasi orqali o‘tmishdagi xatolardan saboq olish, haqiqatni tiklash hamda adolatni qaror toptirish mumkinligi muhim o‘rin egallaydi. Mavzu doirasida xotiraning ijtimoiy ongdagi roli, tarixiy xotira va uni saqlashning turli usullari (og‘zaki rivoyatlar, yozma manbalar, san’at asarlari va boshqalar) ham yoritiladi. Bu mavzu tarix, falsafa, adabiyot hamda ijtimoiy fanlar bilan bevosita bog‘liq bo‘lib, yoshlarda tarixiy ong va milliy g‘ururni shakllantirishga xizmat qiladi.