ISLOM RUHIYATINI YUKSALTIRGAN TASAVVUF FALSAFASI (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqolada tasavvuf ta’limotining islom olamida tutgan o‘rni, buyuk allomalar va avliyolarning ma’naviy tarbiya jihatlari haqida ma’lumotlar berilgan. Tasavvufning inson ruhiyatiga ta’siri, axloq va ma’naviy tarbiyaviy xusiyatlari haqida fikir yuritilgan. Shuningdek, naqshbandiya ta’limoti asoslarining yaratilishi va uning keng yoyilishida Bahouddin Naqshbandning ma’naviy piri va do‘sti sifatida Orif Deggaroniyning o‘rni va roli haqida ma’lumot berilgan.