RELEVANT HAMDA IRRELEVANT SEMALAR HAQIDA (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur maqola ingliz va o‘zbek tillarida relevant (dolzarb) hamda irrelevant (nozarur) semalarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Relevant semalar so‘zning asosiy ma’nosini belgilab, uning mazmunini shakllantirsa, irrelevant semalar kontekstga bog‘liq holda qo‘shimcha yoki ikkinchi darajali ma’lumotlarni ifodalaydi. Maqolada ingliz va o‘zbek tillarida semalarning lug‘aviy, kontekstual va pragmatik ko‘rinishlari tahlil qilinadi.