MEDIATIV KELISHUVNING IJROSINI TA’MINLASHDA YUZAGA KELAYOTGAN HUQUQIY MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHGA QARATILGAN INSTITUTSIONAL MEXANIZMLAR (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur tezisda mediativ kelishuv ijrosini ta'minlash jarayonida yuzaga kelayotgan huquqiy muammolar atroflicha tahlil qilingan. Xususan, kelishuvni majburiy ijroga yo‘naltirishdagi to‘siqlar, mediatsiya shartnomasining huquqiy kuchi, sud va ijro organlarining vakolatlari va ularning amaliyotdagi muammolari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, bu muammolarni bartaraf etishga qaratilgan milliy va xorijiy institutlar tajribasi o‘rganilgan hamda O‘zbekiston uchun mos institutsional mexanizmlarni taklif qilishga urinish qilingan.