SHARTNOMAVIY MAJBURIYATLARNI BAJARMAGANLIK UCHUN JAVOBGARLIK (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur tezis fuqarolik-huquqiy javobgarlik, xususan, shartnomaviy majburiyatlarni bajarmaganlik uchun javobgarlik instituti huquqiy tahlil qilinadi. Fuqarolik huquqida javobgarlik instituti yuridik javobgarlikning mustaqil turi sifatida alohida o‘rin egallashi ta’kidlanadi. Shartnomaviy majburiyatlarni lozim darajada bajarmaslik huquqiy oqibatlarga olib keladi, bu esa fuqarolik-huquqiy javobgarlikning yuzaga chiqishiga sabab bo‘ladi.