O‘QUVCHILARDA NUTQIY SAVODXONLIK MADANIYATINI OSHIRISH USULLARI (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda nutqiy savodxonlikni rivojlantirishning nazariy asoslari va amaliy usullari yoritilgan. Nutqiy savodxonlikning tarkibiy qismlari – fonetik, leksik, grammatik, uslubiy va imlo ko‘nikmalari mazmunan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarda adabiy til me’yorlariga rioya qilish, mantiqli va ravon nutq tuzish ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi.