SYNTHESIS OF ACID COMPLEXES OF 2-HYDROXYMINO-3-PHENYLPROPIONATE COBALT(III) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqolada 2-gidroksimino-3-fenilpropionat kobalt (III) ionining asido-komplekslari sintez qilinishi, ularning fizik-kimyoviy xossalari va tuzilish xususiyatlari o‘rganildi. Sintez jarayonida kobalt (III) tuzlari bilan 2-gidroksimino-3-fenilpropion kislota hamda turli mineral kislotalar asosida kompleks hosil qilindi. Olingan moddalar IR-spektroskopiya, UV-Vis spektroskopiya va element tahlili yordamida tavsiflandi. Mavzu natijalari ushbu komplekslarning koordinatsion kimyo va bioorganik kimyodagi ahamiyatini tasdiqlaydi.