"NOJIY KATTAQO'RG'ONIY IJODIDA XARAKTER MASALASI" (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Mazkur tezisda mashhur o‘zbek adibi Nojiy Kattaqo‘rg‘oniy ijodida xarakter masalasi chuqur tahlil qilinadi. Muallif asarlaridagi obrazlar taqdiri, ularning ruhiy holati va ijtimoiy muhit bilan o‘zaro munosabatlari zamirida aks etgan insoniy fazilatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yozuvchining har bir asarida qahramon xarakterini yaratishdagi o‘ziga xos uslubi, badiiy mahorati va yondashuvlari tahlil qilinadi. Kattaqo‘rg‘oniy ijodining o‘zbek adabiyoti taraqqiyotidagi o‘rni va zamonaviy yoshlar uchun ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tiladi.