JISMONIY TARBIYA BO‘YICHA TRENER VA YO‘RIQCHILARDA IJTIMOIY-KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqolada jismoniy tarbiya trenerlari va yo‘riqchilarida ijtimoiy-kommunikativ kompetensiyalarni rivojlantirish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, samarali pedagogik va kommunikativ ko‘nikmalar nazariy bilim, amaliy tajriba, shaxsiy fazilatlar va refleksiya orqali shakllanadi. Mazkur kompetensiyalar trener va yo‘riqchilarning dars samaradorligini oshirish, sportchilarning motivatsiyasini kuchaytirish va jamoa intizomini mustahkamlashga xizmat qiladi.