XALQ PEDAGOGIKASI ASOSIDA YOSHLARNI MEHNATSEVARLIK RUHIDA TARBIYALASH TIZIMI PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqola xalq pedagogikasi asosida yoshlarni mehnatsevarlik ruhida tarbiyalash tizimini tadqiq etishga bag'ishlangan. Maqolada xalq pedagogikasining an'anaviy usullari va vositalari, ularning yosh avlodda mehnat sifatlarini shakllantirishdagi o'rni ko'rib chiqiladi. Zamonaviy ta'lim jarayoniga xalq pedagogikasi an'analarini integratsiyalash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Mehnat tarbiyasida xalq pedagogikasidan foydalanish muammosi bo'yicha ilmiy adabiyotlarning nazariy tahlili natijalari keltirilgan. Zamonaviy jamiyat sharoitida xalq pedagogikasi tajribasiga murojaat etishning dolzarbligi asoslanadi. Ta'lim muassasalarida mehnat tarbiyasining xalq pedagogikasi an'analarini joriy etish bo'yicha amaliy tavsiyalar taklif etiladi.