(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2024)
Ushbu maqolada Zulfiyaxonimning adabiyotdagi o`rni va roli haqida batafsil fikr yuritamiz.Shoira o`zining she`rlari orqali inson ruhiyatini,ma`naviy izlanishlarini va jamiyatdagi axloqiy masalalarni tasvirlab o`zbek she`riyatiga katta hissa qo`shgan. Zulfiyaxonimning she`riyati va uning jamiyatdagi o`rni ayniqsa,ayolning teng huquqli bo`lishi va mustaqil shaxs sifatida o`zini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi.Maqola Zulfiyaxonimning adabiyotdagi o`rni va uning bugungi kunda ham ahamiyatini saqlab qolgan asarlarini o`rganishga qaratilgan.