(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur maqolada Berdaq ijodining xalq ruhi va madaniy meros bilan bog’liqligi, uning she’riyatida milliy qadriyatlar, xalqona ruh, tarixiy xotira va madaniy an’analar aks etishi tahlil qilinadi. Berdaq asarlaridagi vatanparvarlik, adolatparvarlik, ilm – ma’rifatga intilish va insonparvarlik g’oyalari hozirgi zamon uchun ham dolzarbdir. Ushbu maqola orqali Berdaq ijodi xalqimiz ma’naviy boyligining uzviy qismi ekanligi va uning asarlari milliy o’zlikni anglashda qanday ahamiyat kasb etishi yoritib beriladi.