(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur ish avtomobil yo‘llaridagi yirik chorrahalarni o‘rganish, ular orqali transport vositalari va piyodalar harakatini optimallashtirish, hamda xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha chora-tadbirlarni ishlab chiqishga qaratilgan. Tadqiqotda chorrahalardagi harakat oqimlarini tahlil qilish, avariyaviy holatlar sabablarini aniqlash, va yo‘l-transport hodisalarining oldini olish maqsadida zamonaviy texnologiyalar hamda uslublardan foydalanish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, loyihada yo‘l infratuzilmasining ahamiyati, chorrahalarda signalizatsiya tizimlarini yangilash, va xavfsizlikka oid ko‘rsatmalarni kuchaytirish orqali yo‘lovchilar va transport vositalari uchun xavfsiz harakat sharoitlarini yaratish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Ushbu tadbirlar nafaqat yo‘l harakati qatnashchilarining xavfsizligini oshirish, balki transport vositalari oqimini samarali boshqarish orqali shahar infratuzilmasining umumiy samaradorligini ta’minlashga yordam beradi.