(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqola o’zbek tilidagi adabiy merosning ahamiyati va uning ma’naviyatga ta’siri haqida so’z yuritadi. O’zbek adabiyoti nafaqat xalqning tilini, balki uning ijtimoiy va ma’naviy qadriyatlarini ham aks ettiradi. Maqolada ayniqsa, xalq og’zaki ijodi va yozma adabiyotning o’zaro bog’liqligi, ularning ma’naviyatga ta’siri va o’zbek xalqining madaniy merosini saqlashdagi roli muhokama qilinadi. O’zbek tilining rivojlanishi va adabiy yodgorliklarni tiklashda ilmiy izlanishlarning ahamiyati alohida ta’kidlangan. Adabiyot va til o’zaro bog’liq bo’lib, ularning rivoji jamiyatning madaniy, ma’naviy yuksalishiga hissa qo’shadi.