(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Shaxs atrofdagi olamni, undagi xodisalarni faol anglovchi va qayta ishlovchi insondir. Shaxs jamiyatda o‘z-o‘ziga va boshqalarga nisbatan ma’lum pozitsiyada turuvchi, ma’lum qarashlar, fikrlar, ideallar tizimiga ega bo‘lishi ko‘zda tutiladi. Yangi tug‘ilgan chaqaloq ijtimoiy mavjudot bo‘lsa ham, uni shaxs deb bo‘lmaydi. Bola shaxsi kattalar bilan muloqotda insoniyatning ijtimoiy tajribasini egallash jarayonida shakllanadi .