(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mexanikaning asosiy tushunchalaridan biri moddiy nuqtadir. Moddiy nuqta deganda, o‘lchamlarini e’tiborga olmasa ham bo‘ladigan jism tushuniladi. Moddiy nuqtaning karakat qonuniyatlarini Nyuton mexanikasi orqali o‘rganish oson, ammo yana formalizm borki barcha sanoq sistemalarda harakat qonuniyatlarini o‘rganishni ossonlashtradi.