(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur maqolada rus tilidan o‘zbek tiliga kirib kelgan tibbiy atamalarni o‘zlashuv va kalkalash jarayonlari o‘rganiladi. Tibbiy terminlarning morfologik va semantik xususiyatlari tahlil qilinib, ularning o‘zbek tili leksik tizimiga qanday moslashgani ko‘rsatib beriladi.