(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy aqlli texnologiyalar bilan jihozlangan ixtisoslashtirilgan mashinalarning muhim jihatlari, ularning sanoat, qishloq xo‘jaligi, chiqindilarni boshqarish va transport sohalaridagi qo‘llanilishi keng yoritiladi. Aqlli tizimlar – IoT (Internet of Things), sun’iy intellekt (AI), GPS, sensorlar va avtomatlashtirilgan boshqaruv vositalari yordamida ishlaydigan texnikalarning funksionalligi va unumdorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu mashinalarning ekologik ustunliklari, energiya samaradorligi, chiqindilarni kamaytirishdagi o‘rni va resurs tejashdagi yutuqlari ilmiy asosda bayon etiladi. Maqolada xorijiy tajriba misollariga asoslangan holda, kelajakda ushbu yo‘nalishdagi rivojlanish tendensiyalari ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida aqlli texnologiyalar bilan jihozlangan mashinalarning barqaror rivojlanish va yashil iqtisodiyotda tutgan o‘rni yoritiladi.