(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur maqolada fermer xo’jaliklarining milliy iqtisodiyotdagi o’rni va ularning o’ziga xos xususiyatlari keng qamrovli tarzda tahlil qilinadi. Fermer xo’jaliklari, ayniqsa qishloq xo’jaligi sektorida, oziq-ovqat ta’minoti, eksport salohiyati, ish o’rinlarini yaratish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o’ynaydi. Ular nafaqat yer va suv resurslari, balki iqlim sharoitlari, texnologiyalar va agrar innovatsiyalar bilan chambarchas bog’liq. Fermerlar qishloq joylarida aholining asosiy daromad manbaiga aylanishi bilan birga, turli mahsulotlarni ishlab chiqarish orqali iqtisodiyotni diversifikatsiya qilishga katta hissa qo’shadi. Ushbu xo’jaliklar iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik jihatdan davlat siyosatiga ta’sir qiluvchi muhim omil sifatida qaraladi.