(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Коррупцияга қарши курашиш фаолияти самарадорлигини ошириш учун унинг генезисини ўрганиш, шаклланиш ва ривожланиш тарихини тадқиқ этиш лозим. Коррупциянинг тарихий илдизлари жуда қадимга бориб тақалиб, бу ҳол қабилада маълум мавқега эга бўлиш учун қабила сардорларига совғалар бериш одатидан келиб чиққан деб тахмин қилинади. Ўша даврларда бу нормал ҳолат сифатида қабул қилинган. Бироқ давлат аппаратининг мураккаблашуви ва марказийлашуви коррупциянинг давлат ривожланишига катта тўсиқ эканлигини кўрсатди.