(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur maqolada gimnastika sportining O‘zbekistonda shakllanishi, tarixiy rivojlanish bosqichlari, hozirgi holati va istiqbollari tahlil etilgan. Mustaqillikdan so‘ng gimnastika sportiga qaratilgan davlat e’tibori, xalqaro musobaqalardagi muvaffaqiyatlar va mashhur sportchilar faoliyati asosida sportning mazkur turi O‘zbekistonda izchil rivojlanib borayotgani yoritilgan. Shuningdek, muammo va takliflar ham ko‘rib chiqilgan.