(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada XX asr ingliz adabiyotining mashhur vakili Uilyam Somerset Moem ijodida "“Notanish odam Parijda”" romanining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Asarning syujeti, asosiy qahramonlari, g‘oyaviy-estetik xususiyatlari va muallif yondashuvi batafsil yoritilgan. Moem asarlarida inson ruhiyatini o‘rganish, jamiyatdagi ziddiyatlarni ochib berish va hayotning murakkabliklarini realizm asosida ifodalash an’anasi "“Notanish odam Parijda”" asarida o‘zining yorqin ifodasini topgani ko‘rsatib beriladi.