(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqola Parkinson kasalligining kelib chiqish tarixi, kasallikning rivojlanishiga olib keluvchi omillar va zamonaviy davolash usullarini qamrab oladi. Maqolada kasallikning ilk bor qanday aniqlangani, uning patofiziologiyasi, genetik va ekologik faktorlar, shuningdek, medikamentoz, jarrohlik va boshqa yordamchi terapiyalar haqida ma’lumot beriladi. Maqola nevrologiya sohasidagi mutaxassislar, tibbiyot talabalari va keng jamoatchilik uchun mo’ljallangan bo’lib, ushbu murakkab kasallik haqida chuqur tushuncha berishga qaratilgan.