(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo davlatlarida qayta tiklanadigan energiya manbalarining salohiyati, mavjud holati va ushbu yo‘nalishda mintaqaviy hamkorlik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Quyosh, shamol, gidro va boshqa energiya manbalarining hududlar bo‘yicha taqsimlanishi ko‘rib chiqilgan. Mintaqaviy energetik integratsiya, ilmiy-texnik hamkorlik, investitsiyalar va umumiy strategik yondashuvlar asosida barqaror rivojlanishni ta’minlash yo‘llari maqolada o`rganilgan.