(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Har bir ota-ona farzandining kelgusida kim bо‘lib yetishishi haqida о‘ylaydi. Ba’zilar: Ha, uning otasi olim, bolasi ham olim bо‘ladi yoki Mana, qarab turasiz, onasi chevar, bu qizaloq onasiga tortadi, deyishadi. Xо‘sh bu gaplar qanchalik tо‘g‘ri? Albatta, qobiliyat о‘zi nima ekanligini bilmay turib, uning tо‘g‘ri-notо‘g‘riligi haqida fikr yuritish qiyin. Buning uchun mazkur jarayon va hodisalar irsiyat bilan bog‘liqmi, talant avloddan avlodga irsiy yо‘l bilan о‘tadimi? degan masalalarni hal qilib olmoq lozim.