(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Bombycoidea katta oilasi arvohkapalaklar (Sphingidae) oilasini o‘z ichiga oladi va butun dunyoda taxminan 1450 ga yaqin turi mavjud. U asosan tropik mintaqalarda keng tarqalgan, ammo bu oila turlarini barcha mintaqalarda uchratish mumkin. Biz o‘rganayotgan Sphingidae oilasi uchta kenja oila Smerinthinae 3 tur, Sphinginae 3 tur va Macroglossinae 4 tur, 9 ta avlod jami 10 ta turni tashkil qilishini ko‘rishimiz mumkin (1-rasm).[1], [3].