(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Hozirgi kunda, O‘zbekistonda hasharotlar sinfiga mansub turlar tarkibi 16 mingdan ziyod bo‘lib, 30 turkumga birlashtirilgan (Насекомые Узбекистана, 1993; Красная книга Узбекистана, 2006, 2009, 2019). Dunyoda 206 turkumga mansub 1450 ga yaqin tur maʼlum.[6]